Turqia zhvendos xhaminë 609-vjeçare

Një xhami historike në Turqinë juglindore është zhvendosur nga vendi i saj i mëparshëm. Xhamia “Er Rizk” në provincën Batman, është një nga disa ndërtesa që po zhvendoset nga fshat, i i cili rrezikohet nga një projekt i digës Ilisu.

Xhamia u zhvendos në një park kulturor rreth katër kilometra larg nga vendi i saj origjinal.

“Ne i kishim kryer testimet tona në rrugë deri dje, dhe nuk kishte asnjë problem. Ne do të transportojmë monumentin përmes një rrugë 4,670 metrash në vendin e tij të ri në arkeo-park”, tha Ali Naci Kosali, zyrtar për projektin.

Ai tha se minarja e xhamisë ishte çmontuar dhe do të restaurohet pasi të jetë vendosur mbi xhami.