13 Kisha të mrekullueshme nga e gjithë bota

Këtë javë në vazhdë të festës së pashkëve, paraqesim një përzgjedhje të imazheve më të mira të kishave që janë botuar në faqen botërore të arkitekturës, ArchDaily. Këto 13 projekte nga vendet në mbarë botën zbulojnë metodat e ndryshme në dispozicion të projektuesve për të krijuar hapësira të shenjta siç janë kishat. Më poshtë gjeni përzgjedhjet e imazheve nga fotografë të shquar si Adolf Bereuter, Yao Li dhe João Ferrand.

Nicola?s Campodo?nico

Capilla San Bernardo / Nicola?s Campodonico

© Nicola?s Campodo?nico

© Nicola?s Campodo?nico
 

Davide Perbellini

Saint Joseph in the Woods / Messner Architects

© Davide Perbellini
© Davide Perbellini
 

STUDIO associates

Chapel of Silence / STUDIO associates

© STUDIO associates

© STUDIO associates
 

Filip Dujardin

Reading Between the Lines / Gijs Van Vaerenbergh

© Filip Dujardin

© Filip Dujardin
 

Joa?o Ferrand

Capela Creu / Nuno Valentim Arquitectura

© Joa?o Ferrand

© Joa?o Ferrand
 

Yao Li

Nanjing Wanjing Garden Chapel / AZL Architects

© Yao Li

© Yao Li
 

Chen Hao

Seashore Chapel / Vector Architects

© Chen Hao

© Chen Hao
 

Adolf Bereuter

Alpine Chapel Wirmboden / Innauer-Matt Architects

© Adolf Bereuter

© Adolf Bereuter
 

Bernardo Bader Architekten

Kapelle Salgenreute / Bernardo Bader Architekten

Cortesía de Bernardo Bader Architekten

Cortesía de Bernardo Bader Architekten
 

Joakim Bore?n

Belarusian Memorial Chapel / Spheron Architects

© Joakim Bore?n

© Joakim Bore?n
 

RdsBrothers

Chapel of the Intercession / RdsBrothers

© RdsBrothers

© RdsBrothers
 

Milo Keller

Temporary chapel for the Deaconesses of St-Loup – Localarchitecture / Danilo Mondada + LOCALARCHITECTURE

© Milo Keller

© Milo Keller
 

Koji Fujii / Nacasa & Partners Inc

Ribbon Chapel / Hiroshi Nakamura & NAP Architects