20 urat mahnitëse nëpër botë

Urat janë një nga kryeveprat më të mëdha të inxhinierisë dhe strukturat masive më të ndërlikuara që njerëzit kanë ndërtuar ndonjëherë.

Më poshtë ju sjellim disa nga mrekullitë arkitektonike monumentale që me siguri do t’ju bëjnë të dridheni nga frika.

New River Gorge Bridge, USA

Gateshead Millennium Bridge, UK

Verrazano—Narrows Bridge, USA

 

Infinity Bridge, UK

Wushan Yangtze River Bridge, China

Sidu River Bridge, China

 

Landwasser Viaduct, Switzerland

Serreria Bridge, Spain

Yokohama Bay Bridge, Japan

 

Bixby Creek Bridge, USA

Millau Viaduct, France

Golden Gate Bridge, USA

 

Octávio Frias de Oliveira Bridge, Brazil

Cize—Bolozon Viaduct, France

Beipan River Guanxing Highway Bridge, China

 

Forth Bridge, Scotland

Margaret Hunt Hill Bridge, USA

Øresund Bridge, Denmark and Sweden

 

Russky Bridge, Russia

Pont de Normandie, France