50 shtëpitë më popullore

Arkitektët përveç shumë punëve dhe projekteve tjera, më së shumti njihen dhe thirrën për projektet rezidenciale. Fundi i fundit, shtëpitë janë tipologjitë më personale si për përdoruesit ashtu edhe për vet arkitektin. Përderisa në dizenjimin e ndërtesave publike shpesh duhet t’ju përputhet kushteve dhe kodeve të ndryshme institucionale, projektimi i një shtëpie është një shans për arkitektin që të krijoj lidhje profesionale dhe në ndërkohë personale me klientin, duke planifikuar së bashku një strukturë perfekte që përmbushë kërkesat dhe frymën arkitektonike.

Prandaj ArchDaily, si ueb-sajti më i famshëm për arkitekturë në botë, ka bër një përzgjedhje prej 50 shtëpive të bazuar në statistika dhe popullaritet të projekteve të publikuara gjate këtij viti, duke ju referuar si “50 shtëpitë më popullore”.

Për më shumë foto, kliko në vazhdim.