“Fleksibiliteti” eBook

“Fleksibiliteti tek objektet e banimit”, nga Blerim Lutolli 

Objektet shumë banesore në Prishtinë mbijnë si kërpudhat pas shiut, të cilat ende pa u ‘rritur’ mirë kanë filluar të prishen. Ato janë jo fleksibile, jo funksionale dhe nuk i përgjigjen kërkesave që dalin nga shfrytëzuesit.

Tek to, shpesh mund të hasim në dhoma gjumi pa dritare, apo dhomë gjumi më të madhe së qëndrimi ditor, apo edhe korridore më të mëdha se këto të fundit. Edhe po të kenë dritare, ato janë aq afër njëra-tjetrës sa që dielli nuk ka si të depërtojnë në to.

Ka diçka të mirë edhe nga kjo, është rritur ‘socializmi’ mes fqinjëve duke komunikuar e shkëmbyer nëpërmjet dritareve! Te jetosh në banesa të tilla, jo fleksbibile, është sikurse të rritesh me vetëm një palë kostume, numri i të cilave mbetet fiks, kurse madhësia e përdoruesve vazhdimisht evoluon…

Për te shkarkuar ketë libër ne PDF format, ju lutem vizitoni këtu.