prishtina – Page 4 – ONUP Magazine
fade
103
archive,paged,tag,tag-prishtina-2,tag-103,paged-4,tag-paged-4,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Minimax CITY Complex

During the last decade, Prishtina experienced a big movement of population which had an influence on the increase of the urban area within the city center. Therefore this new apartment building complex is aimed for the inhabitants who would rather not want to live in...

During the last decade, Prisht...

Read More

Hot water to heat Prishtina

In this short video presentation  by European Union Kosovo, show the ongoing Structure and Installation Works at Heat Receiving Station Termokos. Things are going to change this winter in capital Prishtina in terms of the heating. A new project is underway to link Prishtina with the...

In this short video presentati...

Read More

“Fleksibiliteti” eBook

"Fleksibiliteti tek objektet e banimit", nga Blerim Lutolli  Objektet shumë banesore në Prishtinë mbijnë si kërpudhat pas shiut, të cilat ende pa u 'rritur' mirë kanë filluar të prishen. Ato janë jo fleksibile, jo funksionale dhe nuk i përgjigjen kërkesave që dalin nga shfrytëzuesit. Tek to, shpesh...

"Fleksibiliteti tek objektet e...

Read More

LE CORBUSIERI SHQIPTARË

nga Ernest Ferizi Në pamundësinë që të kontribuonim në mënyrë të drejtpërdrejtë në ndryshimet urbanistike të Prishtinës, lëviznim gotat e ujit dhe të makiatos me profesorin, duke i trajtuar ato si objekte ndërsa tavolinën afër të cilës ishim ulur e trajtonim si qytetin tonë të dashur të...

nga Ernest Ferizi Në pamund...

Read More

Për faltoren e UP-së

nga Getoar Mjeku Nji ndërtesë gogol n’oborrin e universitetit ma në fund mund t’u hyjë në punë studentëve që u ka zanë rrugën tash e njizet vjet. Pushtuesit e nisën asokohe për pakicën sunduese. Por sod, kisha e pakryeme pranë bibliotekës mund t’u vyejë të gjithëve...

nga Getoar Mjeku Nji ndërtes...

Read More

PAW 2013: day 4 – Lulzim Kabashi

So we’re back with another Prishtina Architecture Week 2013 lecture. Presenting Lulzim Kabashi, the Kosovan-born architect from Ivanisin. Kabashi. Arhitekti practice, headquartered in Croatia. Kabashi walked the audience through their studio design projects, and the new developing project of “The New Prishtina” – West Zone regulatory plan.