presentation – Page 2 – ONUP Magazine
fade
12
archive,paged,tag,tag-presentation,tag-12,paged-2,tag-paged-2,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Ecoweek Kosova, October 12-19!

ECOWEEK Kosova, debuts this Sunday in Prishtina for the first time! Creating exciting opportunity to students and professionals from different countries, by bringing ECOOWEEK’s principles of education, cooperation, and sustainability in Kosova. Scheduled to take place this Sunday, with the opening lectures and welcomes at the...

ECOWEEK Kosova, debuts this Su...

Read More

Ecoweek Prishtina 2014

As a non-governmental NGO with the mission to raise awareness on environmental issues and to promote the principles of sustainability, ECOWEEK organizes conferences and workshops across Europe that inspire and empower young architects to be active designers for the benefit of their communities. Now for the...

As a non-governmental NGO with...

Read More

“Fleksibiliteti” eBook

"Fleksibiliteti tek objektet e banimit", nga Blerim Lutolli  Objektet shumë banesore në Prishtinë mbijnë si kërpudhat pas shiut, të cilat ende pa u 'rritur' mirë kanë filluar të prishen. Ato janë jo fleksibile, jo funksionale dhe nuk i përgjigjen kërkesave që dalin nga shfrytëzuesit. Tek to, shpesh...

"Fleksibiliteti tek objektet e...

Read More

Kosova Pavilion at 14′ Venice Biennale

After a very characteristic exhibit on the 13’ Architecture Biennale in Venice, Kosova’s Pavilion was entitled as one of the most photographed pavilion among the national pavilions. Now returning for the second time to the 2014 Venice Architecture Biennale, local architect Gezim Pacarizi has been chosen to curate this year’s Pavilion.

Pacarizi responds to Rem Koolhas theme with the project “Visibility (Imposed Modernism)”, unveiling a circular tower built by traditional chairs, reflecting on the cultural qualities and socio-economic challenges of our country, specifically the old city of Prizren.

The full brief and more information by the author, after the break…

LE CORBUSIERI SHQIPTARË

nga Ernest Ferizi Në pamundësinë që të kontribuonim në mënyrë të drejtpërdrejtë në ndryshimet urbanistike të Prishtinës, lëviznim gotat e ujit dhe të makiatos me profesorin, duke i trajtuar ato si objekte ndërsa tavolinën afër të cilës ishim ulur e trajtonim si qytetin tonë të dashur të...

nga Ernest Ferizi Në pamund...

Read More

Për faltoren e UP-së

nga Getoar Mjeku Nji ndërtesë gogol n’oborrin e universitetit ma në fund mund t’u hyjë në punë studentëve që u ka zanë rrugën tash e njizet vjet. Pushtuesit e nisën asokohe për pakicën sunduese. Por sod, kisha e pakryeme pranë bibliotekës mund t’u vyejë të gjithëve...

nga Getoar Mjeku Nji ndërtes...

Read More