housing – Page 2 – ONUP Magazine
fade
25
archive,paged,tag,tag-housing,tag-25,paged-2,tag-paged-2,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default

Follow up: Architecture in Kosova

Dear readers, 5 years ago since we started ONUP we have featured our magazine portal in various social networks, including here FLICKR, an image hosting and video hosting website. Therefore starting of today we will feature a selection from our Flick group, showing on this round photos of different...

Dear readers, 5 years ago sinc...

Read More

Minimax CITY Complex

During the last decade, Prishtina experienced a big movement of population which had an influence on the increase of the urban area within the city center. Therefore this new apartment building complex is aimed for the inhabitants who would rather not want to live in...

During the last decade, Prisht...

Read More

“Fleksibiliteti” eBook

"Fleksibiliteti tek objektet e banimit", nga Blerim Lutolli  Objektet shumë banesore në Prishtinë mbijnë si kërpudhat pas shiut, të cilat ende pa u 'rritur' mirë kanë filluar të prishen. Ato janë jo fleksibile, jo funksionale dhe nuk i përgjigjen kërkesave që dalin nga shfrytëzuesit. Tek to, shpesh...

"Fleksibiliteti tek objektet e...

Read More

LE CORBUSIERI SHQIPTARË

nga Ernest Ferizi Në pamundësinë që të kontribuonim në mënyrë të drejtpërdrejtë në ndryshimet urbanistike të Prishtinës, lëviznim gotat e ujit dhe të makiatos me profesorin, duke i trajtuar ato si objekte ndërsa tavolinën afër të cilës ishim ulur e trajtonim si qytetin tonë të dashur të...

nga Ernest Ferizi Në pamund...

Read More

Për faltoren e UP-së

nga Getoar Mjeku Nji ndërtesë gogol n’oborrin e universitetit ma në fund mund t’u hyjë në punë studentëve që u ka zanë rrugën tash e njizet vjet. Pushtuesit e nisën asokohe për pakicën sunduese. Por sod, kisha e pakryeme pranë bibliotekës mund t’u vyejë të gjithëve...

nga Getoar Mjeku Nji ndërtes...

Read More

Kosovar students, competition winners

The annual students competition “Society for all ages” organized by UN-HABITAT and ICCC (International Council for Caring Communities), have announced the winners of its 2014 edition. Among the winners of the principal awards of the competition, second entry winners were Kosovar students, Dafine Shllaku and Laura Shllaku, with their project proposal for the development of an integrated community.

EUROPAN 12 GJILAN RESULTS!

EUROPAN KOSOVA has just published the results for Europan 12 Competition, taking site in Gjilan. Out of 35 projects submitted by young architects that we’re in the look of a more innovative result of urban solutions, with the theme “The Adaptable City”.

The jury of international architects has unanimously announced their verdict of no first prize winner, announcing the runner up entry with code XX634 and a special mention to the entry with code AH655.