Bunatek for AKAW 2016

A series of public libraries for disadvantaged youth in rural areas, BUNATEKA, by architect Bujar Nrecaj has been shortlisted for AGHA KHAN ARCHITECTURE AWARDS 2016. More on the project, please link to our previous post.    VIDEO PRESENTATION URL...

A series of public libraries f...

Read More

Frozen Music ndan 60 bursa

Artikull i sponzorizuar nga Sharrcem. Sharrcem është përkrahës i shumë projekteve që kanë rezultuar pozitivisht në krijimin e një ambienti më të favorshëm për jetë. E këtë radhë në vazhdën e takimeve u organizua takimi final i sponsorëve kryesorë të projektit të Përgjegjësisë Shoqërore "Frozen Music:...

Artikull i sponzorizuar nga Sh...

Read More

Transforming Garibaldi Street

With the goal to convert the city’s central road, into a more elegant space that befits the functionality and the touristic attraction to the city, the Department of Infrastructure of Prishtina municipal have begun with the regeneration of Garibaldi Street. Garibaldi Street is one of the...

With the goal to convert the c...

Read More

Revitalization of Adem Jashari Square?

Based on anonymously-presented submission, Shpend Ahmeti the mayor of Prishtina announced on his official Facebook profile, the project for the revitalization of Adem Jashari square floor, located in between the Municipality and the Assembly of Kosova. Revitalizing of Adem Jashari Square is a priority for the City...

Based on anonymously-presented...

Read More

EcoWeek Prishtina [dita 1]

EcoWEEK Prishtina 2015, po mban edicionin e dytë, nga 27 Shtatori deri më 04 Tetor 2015, në Modelarium – Fakulteti i Arkitekturës, Prishtinë. Kjo javë e mundësuar nga organizata joqeveritare ECOciety, në bashkëpunim me Komunën e Prishtinës dhe Fakultetin e Ndërtimtarisë dhe Arkitekturës, të Universitetit...

EcoWEEK Prishtina 2015, po mba...

Read More

11 Qershori afati definitiv per legalizim

Kanë mbetur edhe tre javë kur do të përfundojë afati ligjor për aplikim për regjistrimin e objekteve të ndërtuara pa leje. Shefi i sektorit të urbanizmit Hazir Zhitia tha për Radio Kosovën, se në komunën e Prishtinës procesi është i suksesshëm. Sipas tij, deri më...

Kanë mbetur edhe tre javë ku...

Read More

Skandali i Hamamit të Prizrenit

Njëra nga bukuritë dhe njëri ndër objektet me të cilat edhe identifikohet qyteti i Prizrenit, është edhe Hamami i këtij qyteti. Mirëpo, siç duket ky hamam nuk do të këtë hijeshinë me të cilën ishte dalluar deri vonë. Restaurimet në këtë monument të kulturës, të cilat...

Njëra nga bukuritë dhe njër...

Read More