Leart Mullaademi – Page 14 – ONUP Magazine
fade
1
archive,paged,author,author-ONU,author-1,paged-14,author-paged-14,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

EUROPAN 12 Presentation

The 2nd edition of the EUROPAN KOSOVA, a biennial competition asking architects for innovative housing solutions on Kosovan sites, is organizing an event presentation of the new competition for this year’s Europan Kosova 2012.

This event will be held at the Modelarium – FCAE Department of Architecture, University of Prishtina on the 15th of March 2013 at 18:00.

EASA Reaction 2013

EASA (European Architecture Students Assembly) është një platformë për shkëmbimin e ideve dhe njohurive te studenteve te arkitekturës nga Evropa. E nisur në vitin 1981 kur studentët e arkitekturës nga Liverpooli, ftuan kolegët e tyre nga Evropa të vinin për të diskutuar dhe propozuar zgjidhjet për problemet e qytetit të tyre.

Që atëherë, çdo vit, studentët evropianë të arkitekturës takohen në një qytet tjetër me qëllimin e shkëmbimit të ideve dhe vizioneve në arkitekturë. Kështu dhe ketë vjet organizohet “EASA Reaction 2013”, në  Zuzemberk, Sloveni.

Për pjesëmarrje të studenteve të arkitekturës nga Kosova në ketë eveniment, EASA KOSOVA ka shpallur konkurs për aplikim.  Në vijim gjeni kushtet:

Archis public lectures and debate

Archis Intervention in collaboration with University of Prishtina continues the series of public lectures and discussions. At this free event, being held at the Modelarium – Faculty of Architecture, University of Prishtina, Andres Lepik  of Technical University Munich and Vedran Mimica of IIT College of Architecture, USA will give a forum talk on February 22, on “Perspectives of urban development.