Barrio B by Ardi CC – ONUP Magazine
fade
7563
post-template-default,single,single-post,postid-7563,single-format-standard,eltd-core-1.0,flow-ver-1.3,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default

Barrio B by Ardi CC

We believe architecture in Kosova is growing to a better place, daily more works of our local practices are being advertised on international architectural websites. Therefore we would like to bring you  the latest work from ARDI CC, Barrio B lounge bar, published recently on RetailDesign Blog. Read the article on following.

Barrio B, is the oldest, yet newest lounge bar in the ‘Street B’ in Pristina, Kosovo. Our mission was to completely change the structure and design of the bar, in just 25 days, and on a limited budget. Before, Barrio B was a lounge bar made completely of wood, as it’s aim was to be welcoming for the new residents of the Street B. Now two years later it’s decided to change it’s approach to a more ‘modern’ lounge bar , with great food during the day, and a cocktail bar that would occasionally have live music events at night. So the transformation began…

Barrio B, is the oldest, yet newest lounge bar in the ‘Street B’ in Pristina, Kosovo. Our mission was to completely change the structure and design of the bar, in just 25 days, and on a limited budget. Before, Barrio B was a lounge bar made completely of wood, as it’s aim was to be welcoming for the new residents of the Street B. Now two years later it’s decided to change it’s approach to a more ‘modern’ lounge bar , with great food during the day, and a cocktail bar that would occasionally have live music events at night. So the transformation began…

We continued using raw metal in tables and chairs, complementing the triangular theme, and leaving wood as a warm add-on instead of a main material. And the main wall of the bar was treated with special patina black paint, which greatly reflects the vegetation and the urban graffiti during the day. Everything was custom designed by us and made by local craftsman’s.

To make the terrace more responsive to the environment we decided to remove ‘mechanical’ windows that required space to be opened, and replace them with remote controlled windows that when open, they come to a railing hight. This makes the whole space into an open air lounge bar during the day, and hot summer nights.

Adding life and color to the design, are 3 parrots that stand in a improvised jungle, in the middle of the terrace space, along with the ‘old’ chairs and furniture we used from the previous design… Lastly we treated the floor with concrete look epoxy to blend with the urban environment.

No Comments

Leave a Reply